Gevraagd: (Hulp)Trainers

Gevraagd: (Hulp)Trainers

Trainers, trainer worden & trainerscursus

Beste Rapid Wheelers,

Langzaam gaat de kalender weer richting het mooie weer, buiten merken we daar nog niet zo heel veel van. Wel zien we nu al dat het aantal leden van de vereniging blijft groeien, erg positief! In het voorjaar verwachten we dat er zeker nog meer leden bij zullen gaan komen.

Het bestuur heeft ons, de trainers, al eens gevraagd hoeveel leden wij “aankunnen”.
Wat wij nu zien als trainers is dat het op de baan best goed gaat. We hadden deze winter een beetje handicap dat het 4e stuk niet helemaal mee werkte en ook het zo begeerde vier persoonsstarthek is ook nog steeds een wens. Gelukkig zijn er regelmatig ouders die onze trainers assisteren, erg belangrijk want de groepen worden groter.

Om de verwachte toekomstige nieuwe leden op te vangen en is het nodig om meer (hulp) trainers voor een groep te hebben of om de groep verder op te splitsen. We kunnen bijvoorbeeld nog met een extra groep op maandag en woensdag werken en de pumptrack gaan we natuurlijk ook weer gebruiken.

Nu komen we aan de vraag: Wie van de ouders (oudere rijders) is bereid om tijdens trainingen te assisteren als hulptrainer en eventueel door te groeien tot een zelfstandige trainer bij Rapid Wheels.

Als iemand belangstelling heeft (of meer informatie wil) stuur dan een mail naar Jan Geerling (training@rapidwheels.nl) . (als je graag eens wilt meelopen: geef dit dan aan bij de trainer of zet in de mail welke avond/groep jou dit het beste past)

Waarom vragen we dit nu?
Daarvoor hebben we twee redenen, de eerste hebben we hierboven eigenlijk al gegeven. De andere reden heeft te maken met het aanbod van trainerscursussen door de KNWU. Deze winter was er maar een (1) gepland en die vind plaats in Erp. Het lijkt er op dat er de komende winter ook maar ruimte is voor een (1) cursus. Wij hebben een aantal kandidaten (in ieder geval 3) en willen graag dat de cursus in het noorden gegeven gaat worden. Of dat gebeurt hang onder mee af van het aantal aanmeldingen. Wij werken op dit moment samen met Ommen en proberen de cursus zo naar het noorden te halen; Ommen, Klazienaveen of een combinatie van deze locaties.

Mocht je het idee hebben dat deze cursus wel iets voor jou is dan is het belangrijk dat je op de lijst staat bij de KNWU (voor meer informatie kun je bij Jan terecht). Aanmelden verplicht nog tot niets: eerst moet er een locatie vastgesteld worden waar de cursus gegeven word en dan nog de data waarop de cursus gegeven word. Als dat past kun je pas definitief aanmelden. Let wel, we praten nu over het najaar van 2016 (oktober?).

Met vriendelijke groet,

Jan Geerling Trainerscommissie

Article by: admin istrator