intro-bondknwu

KNWU

Wedstrijden van de KNWU worden voornamelijk op zondag verreden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het rijden van wedstrijden. Check de kalender.


 

 

Afdelings kampioenschap (AK)

Top competitie (TC)

Nederlands kampioenschap

Europees kampioenschap / EK ronde Wereldkampioenschap

Type licentie

Basislidmaatschap

KNWU licentie

KNWU licentie

KNWU licentie KNWU licentie

Inschrijving

Op de wedstrijddag

Op de wedstrijddag

Via de KNWU voorinschrijving

Via de KNWU voorinschrijving Via de KNWU voorinschrijving

Organiserende bond

KNWU afdeling Noord-Oost

KNWU

KNWU

UEC UCI

Kosten deelname

€ 5,00

Zie document

Gratis

Volgt later Volgt later

Opmerkingen

Ook Open Klasse

 

Deelname mogelijk na kwalificatie

Deelname mogelijk na kwalificatieElk lid van Rapid Wheels heeft standaard het KNWU basislidmaatschap, Rapid Wheels zorgt ervoor dat een nieuw lid wordt aangemeld. Na aanmelding ontvangt het lid een gebruikersnaam met wachtwoord om via de site www.knwu.nl in te loggen op de persoonlijke pagina. In deze omgeving is het mogelijk om bijvoorbeeld een licentie of stuurbordnummer aan te vragen of aan te melden voor NK/EK/WK.

Wedstrijdinformatie

Bron: www.knwu.nl

In Nederland kennen wij verschillende soorten wedstrijden binnen de BMX. Bij de BMX verenigingen worden er club- of interclubwedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden worden in een klein verband verreden.

Een stapje hoger zijn de Afdelingskampioenschappen (AK wedstrijden) Nederland is verdeeld in drie afdelingen, te weten: Noord Oost, West en Zuid, de ligging van de vereniging waarbij je bent aangesloten, is bepalend tot welke afdeling je hoort. Iedere afdeling rijdt zijn eigen competitie en heeft zijn eigen reglement voor deze competitie. Deze AK wedstrijden worden gedurende het jaar verreden en leveren aan het einde van het jaar een Afdelingskampioen op. Dit is degene die het beste gepresteerd heeft gedurende het seizoen binnen zijn klasse.

De volgende stap zijn de Nationale wedstrijden, waaronder de TopCompetitie (TC) wedstrijden. De TC wedstrijden gaan over een aantal wedstrijden die verspreid over Nederland worden verreden. Ook hier wordt een klassement (dit geldt niet voor alle categorieën) opgemaakt waarmee aan het einde van het jaar de TC winnaar wordt bepaald.

Op een nog hoger niveau liggen de Internationale wedstrijden. De European Leaque wedstrijden, Europese Kampioenschappen (EK) en de Wereld kampioenschappen (WK). Ook worden er een aantal eenmalige wedstrijden georganiseerd. Het Nederlands Kampioenschap, Nederlands Kampioenschap Clubs, vakantiewedstrijden en een aantal indoor wedstrijden. Deelname aan het NK, EK en WK kan alleen op uitnodiging van de KNWU. De beste rijders uit de BMX Kwalificatie ranglijst worden uitgenodigd op basis van criteria die de KNWU heeft vastgelegd.

Het BMX wedstrijdseizoen loopt van januari tot en met december. Voor een overzicht van alle regionale, landelijke en internationale BMX wedstrijden verwijzen we graag naar de KNWU BMX wedstrijdkalender.Belangrijke documenten KNWU(downloads)

Website KNWU: www.knwu.nl
E-mail KNWU: bmx@knwu.nl