KNWU Vereniging van het jaar 2014

intro-knwuvvhj

Persbericht: FCV Rapid Wheels zegeviert: Vereniging van het jaar 2014

Bron: KNWU

Nieuwegein, 8 november 2014 – Tijdens de ‘Dag van de Wielersport’ is FCV Rapid Wheels verkozen tot ‘Vereniging van het jaar 2014’. In een spannende strijd lieten zij CS030 uit Utrecht en H.S.C. de Bataaf uit Zwanenburg achter zich.

De jury, bestaande uit; Maikel Waardenburg (onderzoeker aan de USBO), Albert Arp (Hoofdbestuur KNWU) en Dennis van der Sanden (verenigingsondersteuner KNWU), zijn onder de indruk van de kwaliteit en het organisatietalent van de genomineerde verenigingen. De BMX-vereniging uit Klazienaveen heeft door het veroveren van de titel ‘Vereniging van het jaar 2014’ €5000,- in de wacht gesleept.

Bevlogenheid en ondernemerschap
BMX-vereniging FCV Rapid Wheels is in de ogen van de jury in meerdere opzichten een voorbeeld voor andere verenigingen. De bevlogenheid en het ondernemerschap straalt van de leden en vrijwilligers af. De vereniging ontvangt van alle kanten veel lof voor de strakke organisatie. Deze organisatiekracht is vooral zichtbaar in de professionele wijze waarop (inter)nationale wedstrijden worden georganiseerd. De vereniging durft te investeren in de relatie met, zowel de gemeente als de media en plukt daar inmiddels de vruchten van. Tevens is er aandacht voor vernieuwing, bijvoorbeeld in het loopfietsaanbod voor de allerjongste doelgroep en zorgen de vele clinics voor nieuwe leden. Dit alles heeft ertoe geleid dat de club zich in een groeifase bevindt en zich stevig positioneert in de lokale omgeving en de (inter)nationale BMX-wereld.

Voorbeeld voor andere verenigingen
De andere verenigingen vormen ieder op hun eigen wijze een voorbeeld voor anderen. CS030 is genomineerd vanwege het vernieuwende trainingsconcept, waarbij zij sportieve fietsers aan zich weten te binden. Een explosieve groei van het aantal leden is hiervan het positieve resultaat. H.S.C. De Bataaf is genomineerd vanwege het brede scala aan wieleractiviteiten binnen de vereniging, de maatschappelijke betrokkenheid en de nauwe banden met maatschappelijke partners.

Verkiezingsprocedure
Tot eind september konden verenigingen zich aanmelden als Vereniging van het jaar. De drie genomineerden verenigingen kregen vervolgens de gelegenheid de jury te overtuigen van hun krachten door het maken van een promotievideo. Hierop heeft de jury haar eindoordeel bepaald.