Trainingen

intro-trainingen

Nieuwe leden

Beste BMX-rijder,

Jij wilt graag eens mee trainen bij Rapid Wheels om te zien of fietscross, oftewel BMX iets voor jou is – wat leuk!

Natuurlijk kan dat, wij verzorgen “opstaptraining” om jou aan BMX te laten proeven. Dit begint heel eenvoudig met fietscontrole en coördinatie oefeningen en dan snel de crossbaan op. Aan fiets coördinatie en controle heb je ook veel in het dagelijkse verkeer, maar daar gaat het jou niet om natuurlijk.

Hoe werkt het?

Wij zorgen voor een BMX fiets, helm en handschoenen. Jij zorgt dat je op de afgesproken tijd bij de baan bent met een (strakke) lange broek aan en een shirt met lange mouwen.

Dan gaan we beginnen!

Hoe je weet wanneer je bij de crossbaan moet zijn?

We nemen je papa of mama op in een app-groep – daarin komt te staan of de training doorgaat en op welke dag deze is. Misschien zet de trainer er ook wel eens een poll in met de vraag wie komen er allemaal?

Doorgaan: Dit hangt onder andere af van de weersomstandigheden.

Dag: Dit is normaal meestal de vrijdag vanaf 18:00 tot 19:15.

En verder?

Wij trainers willen graag jou voornaam, achternaam en geboorte datum weten – ook horen we het graag als er nog bijzonderheden zijn waar we rekening mee kunnen/moeten houden.

Wij zijn dan natuurlijk ook de naam, e-mail en het telefoon nummer van je papa of mama nodig, anders kunnen we je immers niet in onze app groep opnemen.

Probeer een minuut of 10 voor de training aanwezig te zijn, dan hebben we ook de tijd een passende helm en fiets voor jou uit te zoeken. Op de fiets staat een nummer, onthoud dat nummer, dat is handig voor de volgende training (maar kan dat ie al weg is natuurlijk…..). Als het een beetje regent kan het zijn dat de trainer vraagt even mee te helpen en de fiets weer af te spoelen na de training.

Je mag driemaal gratis meetrainen om te kijken of het wat voor je is – dan kan je kiezen of je wel of niet lid wilt worden. Als je dan nog geen eigen fiets en/of helm hebt kun je deze lenen/huren voor een paar weken.

Als je lid word blijf je meestal een poosje in groep 1 trainen, als je klaar bent voor de volgende groep stroom je vanzelf door. Natuurlijk overleggen we dit ook met je mama en/of papa. Om te kunnen doorstromen moet je de hele baan minimaal zelfstandig kunnen fietsen en ook stilstaand op de pedalen tegen de startplank van de startheuvel kunnen en durven gaan.

Als je specifieke vragen hebt, deze kun je ook aan de trainer of in de app stellen.

Wij wensen jou veel plezier en succes bij Rapid Wheels!

Trainingsleden

Het is ook mogelijk om een trainingslidmaatschap af te sluiten. Dit lidmaatschap is alleen van toepassing voor rijders die een NFF licentie en/of een KNWU basislidmaatschap hebben bij een andere vereniging.

Training niet-leden

Rijders die geen lidmaatschap hebben bij Rapid Wheels mogen tijdens regulieren trainingen mee komen trainen tegen een betaling van € 5, -per deelname.

Rijders t/m +/- 10 jaar kunnen meetrainen in groep 2/3 op dinsdag of donderdag avond (18:00-19:00)

Rijders vanaf +/- 11 jaar kunnen meetrainen in groep 4/5 op dinsdag of donderdag avond (19:00-20:30) 

De groepsindeling is afhankelijk van de ontwikkeling van de rijder, als er twijfel is neem dan van te voren contact op.  Kijk altijd van te voren op de site of er een training doorgaat. (stoplicht)

Zie clubreglement voor meer informatie.